Ik heb een Italiaanse boete

U heeft van ons een brief ontvangen waarin is aangegeven dat u een onbetaalde boete heeft welke u in Italië is opgelegd. 
De Man & Partners is aangewezen om boetes van Italiaanse overheid in Nederland te incasseren volgens het wetsbesluit nr. 285 van 30 april 1992.

Het is belangrijk om uw boete alsnog tijdig te voldoen! 
U voorkomt hiermee onnodige juridische kosten of problemen met de Italiaanse rechterlijke macht op uw volgende reis naar Italië.

Het is belangrijk om direct met ons kantoor contact op te nemen !

Vragen en antwoorden:

Ik heb aan de autoverhuurder al betaald
Autoverhuurbedrijven kunnen geen boetes namens de politie innen. 
Het bedrag dat in rekening wordt gebracht (meestal via uw kredietkaart) verwijst naar de administratiekosten die het autoverhuurbedrijf u aanrekent 
voor het doorsturen van uw informatie naar de bevoegde instantie. Toen u het huurcontract voor het voertuig ondertekende, hebt u hiervoor toestemming gegeven. Na ontvangst hiervan zal de politie het proces-verbaal voor een overtreding van de Italiaanse verkeersregels doorsturen naar de persoon die verantwoordelijk was voor het voertuig op het moment van de overtreding, volgens het huurcontract.

Hoe komt het dat ik de boete pas maanden na de datum van de overtreding heb ontvangen?
Volgens de Italiaanse wegcode heeft de politie 360 dagen de tijd om de bekeuring van een administratieve boete naar het buitenland te sturen. 
Deze periode van 360 dagen gaat in op de datum van identificatie van de eigenaar van het voertuig dat de overtreding heeft begaan. 
In het geval van gehuurde voertuigen gaan de 360 dagen in op de datum van identificatie van de persoon op wiens naam het huurcontract op het ogenblik van de overtreding stond. Dat wil zeggen, vanaf de datum waarop de politie de gegevens van de huurder ontvangt via het autoverhuurbedrijf.

Ik was niet de bestuurder van de auto
Volgens de Italiaanse wegcode is de eigenaar van het voertuig of degene op wiens naam het huurcontract staat, altijd verantwoordelijk 
voor overtredingen die met dit voertuig worden begaan.

Op de foto die ik op de website zie, is de bestuurder van het voertuig niet te zien Ik zie alleen de achterkant van het voertuig. 
Volgens de Italiaanse wet op de privacy (wetsbesluit 196/2003) mag de politie geen foto maken van personen in het voertuig. 
Daarom tonen de foto's alleen de achterkant van de auto. Het kenteken van 
de auto is voldoende om de dader te identificeren.
Print Friendly, PDF & Email